Nieuwbouw districtscommissariaat Nickerie af

Twee grote Nickeriaanse zonen laten legacy achter

Het nieuw onderkomen voor het districtscommissariaat Nickerie zal heel binnenkort in gebruik worden genomen. Districtscommissaris  Nisha Kurban-Baboe zal hierdoor met haar gehele staf kunnen verhuizen naar dit nieuwe gebouw dat veel moderner en ruimer is dan waar zij nu kantoor houdt. De bouw van het nieuwe pand was een idee van NDP-parlementariër Rachied Doekhie en minister Rabin Parmessar, beide grote zonen van Nickerie die een echte legacy achterlaten voor hun district.  Doekhie, ook ex-districtscommissaris, zegt aan Dagblad Suriname dat toen hij als burgervader van het rijstdistrict in 1996 aantrad, hij ‘een vies, vuil, vervallen en half verrot commissariaat moest overnemen’. “Er waren gaten in de houten vloer, met daaronder alleen maar rommel, ratten, muizen en dode honden. Wanneer het regende moest je toen met een dekzeil alle papier, bureaus en andere spullen bedekken. Als dc heb ik het toen 23 jaar terug samen met vrienden en de bevolking helemaal gerenoveerd en bij 120 jaar Nieuw Nickerie heb ik ze het weer cadeau gemaakt. Een heel prachtig moment met ook nog de komst van toenmalige president Jules Wijdenbosch”, stelt de NDP’er. Hij voegt eraan toe dat ook de medicus  Lachmipersad Mungra een belangrijke bijdrage heeft geleverd als één van de zonen van Nickerie.

Geen onderhoudswerkzaamheden tot aantreden Joeloemsingh

De parlementariër voert aan dat na zijn vertrek op het commissariaat er geen onderhoudswerkzaamheden meer zijn verricht, waardoor bij het aantreden van districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh in 2012 het houten monumentaal gebouw naar zeggen van Doekhie al ‘naar zijn klippen gegaan’. Omdat de bovenverdieping voor instortingsgevaar zorgde, moest toen dringend geëvacueerd worden. “Toen had ik het RGB-gebouw pas in orde laten maken en de bovenverdieping daar was vrij. Ik heb de dc toen daar naartoe laten verhuizen. Het commissariaat is dus nog steeds daar”, aldus Doekhie.

Contact opgenomen met Parmessar

Doekhie vertelt verder dat hij toen telefonisch contact opnam met Rabin Parmessar, die toen minister was van Openbare Werken. “Ik vroeg aan Rabin: ‘wat kunnen wij twee broers nog voor ons district doen?’. Hij vroeg mij toen wat er precies gedaan moest worden voor het district. Ik zei dat het commissariaat het gezicht, hoogste bestuursautoriteit en hoogste gebouw in gezag is. Aangezien we straks niet meer in de politiek gaan zijn, laten we dit dus als cadeau geven aan de bevolking van Nickerie. Hij is toen direct akkoord gegaan en we hebben Joeloemsingh ook gelijk meegenomen in deze om te pleiten ervoor. Vandaag de dag is het dus zover dat één van de dagen de opening komt. Met trots kunnen we dus zeggen dat wij in ieder geval met trots een legacy achterlaten in ons district”, aldus de politicus. Vanuit de gemeenschap gaan geluiden op de naam van het commissariaatsgebouw te veranderen in de DC Mohamed Rachied Doekhie Bestuurscentrum Nickerie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: