Google publiceert locatiedata van 131 landen

Google publiceert donderdag locatiedata van 131 landen. Daarin is te zien hoe goed mensen zich houden aan de voorschriften om zoveel mogelijk thuis te blijven en zich niet in grote groepen te begeven.

In de mobiliteitsrapporten is te zien hoe het verkeer naar sommige openbare plaatsen zoals parken en ov-knooppunten in de afgelopen maand is afgenomen. Zo valt te lezen dat in Nederland het bezoek aan parken in de afgelopen maand met 30% is afgenomen. Winkels, restaurants en andere plekken om vrije tijd door te brengen, moeten het met 65% minder verkeer doen.

De rapporten worden online geplaatst en zijn openbaar toegankelijk. Google publiceert het na verzoeken van gezondheidsautoriteiten die meer data willen over hoe mensen zich in steden bewegen om daarmee de verspreiding van het coronavirus beter tegen te kunnen gaan.

De informatie is gebaseerd op de bewegingen van meer dan een miljard gebruikers van de diensten van Google, zoals Google Maps. Daarmee heeft de zoekmachinereus naar verluidt de beschikking over de meest accurate locatiedata die beschikbaar zijn. Volgens Google komt de privacy van gebruikers met het openbaar maken van de gegevens niet in gevaar omdat deze niet tot hen te herleiden zijn. Informatie over individuele personen of plaatsen is in de rapporten niet te vinden.

error: Kopiëren mag niet!