Surinamers nog niet gewend aan social distancing

Grote drukte bij banken

Bij de diverse banken was er op 31 maart een enorme drukte merkbaar. Velen beschikken namelijk al over hun salarissen. Alhoewel banken hun daglimieten voor ATM-opnames hebben opgevoerd, moeten velen toch de bank bezoeken, aangezien zij hun salarissen per kas ontvangen. Vanwege de Corona-protocollen letten banken sterk op het aantal personen dat binnen wordt toegelaten. Net als bij de supermarkten moeten de overige bezoekers dan buiten wachten. En wat valt op? Surinamers zijn nog niet gewend aan social distancing. Bij social distancing dient men minimaal 1,5 meter afstand in acht te nemen om besmettingsgevaar met het Coronavirus te voorkomen. De klanten die buiten de banken wachten, houden hiermee niet zoveel rekening. De meeste banken hebben tenten opgezet om de klanten buiten te beschermen tegen de weersinvloeden, echter gaan de mensen dan dichtbij elkaar staan om gezellig bij te kletsen, terwijl ze op hun beurt wachten.

De algemeen directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), Steven Coutinho, heeft steeds erop gewezen dat het Coronavirus een serieuze zaak is en dat DSB zoveel mogelijk gebruikmaakt van de afsprakenkalender om een horde aan mensen, die het Coronavirus kunnen verspreiden, te voorkomen. Rafiek Sheoradjpanday, directeur van Hakrinbank, heeft onlangs meegedeeld dat met pos-transacties en pinnen er ook betalingen verricht kunnen worden als het geld eenmaal

op de rekening van de klant is. De banken zouden erop toezien dat de ATM’s op tijd voorzien worden van geld. Ook wat de elektronische betaalopties betreft, is de Surinaamse burger niet gewend hiervan gebruik te maken. Men kiest liever voor de eenvoudige cashbetalingen. Via cash kunnen personen echter ook het Coronavirus oplopen.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: