Riad Nurmohamed: “Nu worden wetten in elkaar getimmerd, maar het is al te laat voor regering Bouterse-Adhin!”

“Hoefdraad is nu nog bezig overal ter wereld leningen te zoeken”

Riad Nurmohamed

In gesprek met zegt parlementariër van de VHP, Riad Nurmohamed, dat het te laat is voor de regering Bouterse-Adhin. “Meer dan 5 jaren al zijn wij bezig geweest de regering te waarschuwen, zeker mijn fractie, de VHP, om geen wanbeleid te voeren. In 2010 waren de olie- en goudprijzen op de internationale markt hoog. Toen had regering Bouterse-1 veel meer inkomsten dan de voorgaande regeringen. Maar eenieder met een beetje kennis van de wereldeconomie weet dat de wereldprijzen niet hetzelfde blijven. Wij hebben sinds 2015 keer op keer gewaarschuwd dat de olieprijzen aan het dalen zijn, zegt Nurmohamed. Nu kost een barrel ruwe olie (119 liter) maar 20 Amerikaanse Dollars. Dit gaat grote gevolgen hebben op ons land. De inkomsten komen vooral uit de goud- en uit de oliesector. Niet alleen de verdiensten tellen, maar ook de mensen die werken in deze sectoren. In zo een situatie wordt het dan niet zo interessant om op zee olie te winnen.”

Steeds gewaarschuwd

Vanaf na 2015 is er een dalende trend geweest. In het parlement heeft de VHP vaker gewaarschuwd om zuinig om te gaan en geen leningenbeleid te voeren. Echter is de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, tot vandaag nog bezig overal ter wereld leningen te zoeken. Hij leert het niet af. Deze regering leert niets uit de geschiedenis. Hoefdraad gaat weer komen en de schuld geven aan de “commodity prices”, zegt Nurmohamed. We waarschuwen al 5 jaar dat de prijzen dalen. Ze leren niet en blijven maar lenen. Door de daling gaat de grote staatsschuld van 22 miljard en 100 miljoen dollars aan jaarlijkse aflossingen niet betaald kunnen worden. Door het verkwistend beleid van de regering Bouterse-Adhin zijn er geen dollars meer op de rekening van de staat. Er is niet geluisterd naar de VHP. En nu worden er wetten in elkaar getimmerd om het gezicht van de regering te redden. Maar het is al te laat voor deze regering. Ze kunnen liever inpakken en plaatsmaken voor deskundige en integere leiders en bestuurders, stelt Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: