Dragemans Marius Rust: “Hoofd koel houden”

“We moeten blijven bidden, alleen Jezus kan ons helpen”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Renaldo Plet van de Dragemangroep Marius Rust dat het belangrijk is om het hoofd koel te houden in de huidige situatie. Het is belangrijk dat regels stipt worden opgevolgd want het is voor onze eigen veiligheid. “Wij hebben van de overheid regels gehad voor ons werk, het moet met handschoenen en neuskapjes gedaan worden. Aan de hand van de informatie die we krijgen over de overledene, of hij patiënt was van een bepaalde ziekte, worden er altijd voorzorgsmaatregelen getroffen. Met de restricties mogen er maar 10 mensen bijeenkomen en wij merken dat er minder mensen zijn bij de afscheidsdiensten. Het is natuurlijk bijzonder zwaar voor de nabestaanden. Stel een moeder had 14 kinderen. Hoe gaat de familie doen? Maar over het algemeen werken ze wel mee”, merkt Plet op. “Ik doe dit werk al ruim 28 jaar, het is een hobby en geen beroep. De meningen zijn verdeeld over de afkomst van deze traditie, maar ik hou van dansen en ik doe het met plezier. Wij moeten het hoofd koel houden want wij zijn de troosters, wij moeten zingen voor de nabestaanden. Het gaat aangepast door. Het is bijzonder belangrijk dat er gehoor wordt gegeven aan de regels. Eveneens moeten wij blijven bidden. Alleen Jezus kan ons helpen”, aldus Plet van Marius Rust.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: