Passagiers kunnen afwachten of opteren voor regelingen per maatschappij

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Anoepkumar Bhaggan, managing directeur van Satyam Holidays, dat met betrekking tot klanten, die al in het bezit zijn van een ticket voor reizen in de komende weken het of afwachten is of ingaan op de verschillende regelingen per maatschappij. Hij stelt dat het globaal zo is dat de airlines niet overgaan tot restitutie/terugbetaling, maar klanten in de gelegenheid stellen om gratis te wijzigen of te opteren voor een tegoed voucher, die een jaar na uitgifte kan worden gebruikt. Aangezien het niet bekend is wanneer het luchtruim weer open gaat, is het een beetje koffiedik kijken, zegt Bhaggan. Gestrande reizigers met de Surinaamse nationaliteit of met een verblijfsvergunning vallen onder de verantwoordelijkheid van de Surinaamse overheid. Er zijn reeds repatriatievluchten door SLM uitgevoerd vanuit Curaçao Aruba Miami en Belém. Gezien het gebrek aan opvangcapaciteit voor de 14-daagse quarantaine na aankomst kunnen de gestrande passagiers in Nederland nog niet worden vervoerd, zegt hij. Hij roept op om de updates op [email protected] te volgen.

Kwestie KLM

Bhaggan zegt met betrekking tot de pogingen van KLM om de inkomstenbron van de reisagenten van 6% commissie, te elimineren dat hij zich uiteraard stelt achter de mening van de brancheorganisatie Asra. Dat is vastgesteld in een communiqué. KLM is de enige airline, die hier steeds weer op terugkomt. Asra vindt het niet in de haak dat de KLM de 6% commissievergoeding van de Surinaamse reisagent wil schrappen per 1 mei. Bhaggan zegt verder dat Satyam Holidays thans werkt zonder enig inkomen, dus is het de vraag of we zonder schade uit deze problematiek komen, net zoals alle andere collega bureaus en uiteraard ook bedrijven, stelt de ex-voorzitter van de Asra.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: