VSB wil overleg over importstop luxegoederen

In de media verschenen berichten dat er minder luxegoederen zullen worden geïmporteerd. Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) reageert op de berichten door te stellen dat dit berichten zijn die in de media circuleren en dat de VSB nog niet officieel op de hoogte is. Renten deelt ook mee dat hij ondertussen contact heeft opgenomen met de minister van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) en heeft vernomen dat het om een voorlopige lijst gaat. Renten heeft hierbij aan de minister gevraagd om overleg hierover te voeren. “Zodat wij input kunnen leveren en mee kunnen denken.” De voorzitter van de VSB wijst erop dat het nodig is om rekening te houden met de gevolgen voor bepaalde industrieën, omdat dit ernstige implicaties kan hebben, ook voor de werkgelegenheid. “Momenteel is het echter moeilijk om te reageren op de lijst, omdat de minister heeft aangegeven dat de lijst nog niet officieel is.”

Renten verduidelijkt dat het goed zou zijn wanneer er eerst afstemming plaatsvindt met de sectoren voordat er een officiële lijst wordt gepresenteerd. “Op die manier vermijd je onnodige onzekerheid binnen bepaalde sectoren.” Toch kan Renten zich nu al vinden in enkele goederen die voorkomen op de nog onofficiële lijst. De voorzitter van de VSB noemt vrijwel direct de indamming van luxe pleziervaartuigen waarin hij zich kan vinden. “Ik kan me ook voorstellen dat we voorlopig de import van tweedehandse auto’s willen stopzetten.” Op elke hoek van de straat zegt Renten zijn auto’s in voorraad te zien die worden verkocht. Renten zegt concluderend begrip te hebben voor het feit dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme naar manieren zoekt om in deze tijd minder luxegoederen te importen, maar zegt als de voorzitter van de VSB dat overleg hieromtrent wel op zijn plaats is.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: