Uitvaartbedrijf: Coronavirus restricties komen onsmakelijk over bij nabestaanden

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Cedric van der Bosch, directeur en eigenaar van “Uitvaartverzorging Van Der Bosch”, dat de restricties die opgelegd zijn onsmakelijk overkomen bij de nabestaanden. Dat is begrijpelijk, zegt hij. “Maar het moet voor onze eigen veiligheid.” Inmiddels is er een verbod op samenscholing van meer dan 10 personen opgelegd vanuit de overheid. Dat brengt gevolgen met zich mee voor de uitvaartverzorging. “Dit maak ik voor het eerst mee, geeft Van der Bosch aan. De diensten zijn on hold gezet. Bij het afscheid nemen in het mortuarium mogen er maar 2 dierbaren van de overledene naar binnen. Dat is natuurlijk zwaar. We moeten de beperkingen doorvoeren. We proberen het zo goed mogelijk te doen. Zo heb je families, die het verspreid over verschillende dagen doen. Dus 2 tot 3 dagen voor de uitvaart.” Van der Bosch geeft aan dat er bij zijn bedrijf nu gemiddeld 1 uitvaart is per dag. De kosten zijn vooralsnog hetzelfde gebleven, merkt hij op. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: