Man dood geschoten op fabrieksterrein te Paranam

Delvano, Anakaba is gisteren, woensdag 25 maart, om het leven gebracht. Hij is dood geschoten.

De politie van het bureau Paranam kreeg de melding van het Command Center dat een man bewusteloos lag op het terrein van het staal bedrijf COBO te Paranam. Toen de politie op de locatie arriveerde troffen zij een menigte voorop het bedrijfsterrein aan en achterop het terrein troffen zij het levenloze lichaam van een jongeman aan, die naderhand het lijk van Delvano, Anakaba zou blijken te zijn.

Op een gegeven moment werden een aantal personen in de menigte gewelddadig waarbij de twee aanwezige politie ambtenaren bedreigd werden met geweld en men de pro wagen wilde bekogelen met harde voorwerpen. De twee politieambtenaren trokken zich terug in de pro wagen waarbij gelijk om assistentie werd gevraagd.

Voor dat de politie assistentie ter plaatse was stichtten criminele elementen in de menigte onder andere bedrijfsvoertuigen van COBO in brand. Ook het gebouw werd in brand gestoken. Verder heeft men onder andere airco units- en glazen ramen van het gebouw kapot geslagen. Het gelukte de plaatselijke politie, met ondersteuning van andere politie eenheden, om de uit de hand gelopen situatie te normaliseren; terwijl de brandweer het vuur bluste. Door het kordaat optreden van de brandweerlieden is voorkomen dat er een grote brand is ontstaan.

Uit het voorlopig politie onderzoek is naar voren gekomen dat vaak diefstallen worden gepleegd bij het bedrijf; alwaar men schroot opslaat ter verwerking van andere producten. Gisteren , woensdag 25 maart, in de vooravond heeft een wachter van het bedrijf Delvano en nog een andere man op het bedrijfsterrein gezien. Delvano en zijn metgezel waren vermoedelijk van plan om spullen weg te nemen van het terrein.

De wachter, die een illegaal jachtgeweer bij zich had, heeft daarmee in de richting van Delvano en zijn metgezel geschoten. Delvano is daarbij dodelijk geraakt. De wachter is naderhand door personen uit de eerder vermelde menigte zwaar mishandeld en ligt ter verpleging in een ziekenhuis.

Hangende het onderzoek is de wachter in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van doodslag en illegaal vuurwapen bezit. De persoon die de wachter het jachtgeweer gegeven heeft is inmiddels door de politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Hij is militair van beroep en is daardoor overgedragen aan de Militaire Politie om het deel van het onderzoek met betrekking tot het illegaal jachtgeweer te onderzoeken. Het ontzielde lichaam van Delvano, Anakaba en het jachtgeweer zijn in beslag genomen.

kps

error: Kopiëren mag niet!