Gesloten!

De oproep van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) heeft zijn vruchten afgeworpen. Het overgrote deel van de leden heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep en de deuren gesloten gehouden als protest tegen de aanname en de afkondiging van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren. Op de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) na waren alle banken dicht. Te Paramaribo centrum en zuid was er geen mens te bespeuren bij de filialen van de Hakrinbank, Republic Bank, De Surinaamsche Bank en Trustbank Amanah. Op enkele cambio’s na, waren de meeste cambio’s wel open. Weliswaar was de dienstverlening beperkt. Ook sommige fabrieken, restaurants, import & exportbedrijven, goudopkoopbedrijven, schoenenwinkels, bouwmaterialenzaken, onderdelenzaken en grafische ontwerp- en printbedrijven hielden de deuren gesloten. De boodschap is duidelijk: “De wet moet weer worden ingetrokken”. (tekst: FR – foto’s: Ricky Bahadoersingh)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: