Overvallen en beschoten slachtoffer kwam uit Frans-Guyana

De politie van De Nieuwe Grond kreeg in de nacht van zondag op maandag 23 maart een melding van een gewapende roofoverval in hun ressort. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de twee latere slachtoffers omstreeks 23.45 uur bij hun appartement kwamen. Plotseling werd het tweetal overvallen door twee criminelen, van wie één gewapend met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging werden beide slachtoffers beroofd van hun sieraden, geld, horloge, paspoort en nog andere persoonlijke spullen. Eén van de slachtoffers is zaterdag vanuit Frans-Guyana in Suriname aangekomen. Hij weigerde zijn persoonlijke spullen en geld aan de rover af te staan. De gewapende rover schoot gericht op het linker bovenbeen van dit slachtoffer. Hij raakte gewond en werd daarna toch nog beroofd van zijn persoonlijke spullen. Na de daad zijn de rovers richting De Nieuwe Grondweg opgerend. Het vermoeden bestaat dat zij door een voertuig zijn opgehaald. De politie schakelde een ambulance in die het gewonde slachtoffer naar de Spoedeisende Hulp vervoerde. Vanwege het feit dat dit slachtoffer van een risicoland c.q. buitenland is gekomen, wordt hij in quarantaine geplaatst. De daders zijn vooralsnog niet bekend. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: