De Surinaamse Orchideeën- en Sierteeltvereniging ook gesloten vanwege Coronavirus

De Surinaamse Orchideeën- en Sierteeltvereniging (SOSV) heeft de afgelopen twee zondagen de poorten gesloten gehouden voor het publiek. Ook aanstaande zondag houdt de ‘bloementuin’ aan de Cultuurtuinlaan de poorten gesloten. Aanvankelijk was de beslissing gesteld op 3 weken, maar voorzitter John Sahibdin zegt dat binnenkort wordt besloten om de tuin voor een langere periode gesloten te houden. In deze periode, waarin het Coronavirus elk land, en dus ook Suriname teistert, volgt de bloementuin de richtlijnen van de overheid op, in het belang van de gezondheid van de bezoekers. Hierdoor werkt de vereniging eraan mee om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Sociale organisatie
De voorzitter wijst op het belang van organisatie voor Suriname. “Aangezien wij als hobbyistenvereniging een vraagbaak zijn voor de planten- en bloemenliefhebbers, zijn de mensen gewend om naar de tuin te komen voor advies. Voor de standhouders is het ook een leuke hobby, maar ze leven niet van de verkoop. In dat opzicht is er geen sprake van inkomstenderving, wel lijdt het sociaal aspect eronder”, zegt Sahibdin. “Samen komen we op de zondag bij elkaar om verschillende aspecten van het houden van bloemen en planten te bespreken. Ook klanten bellen voor advies, want zodra hun bloemen het thuis niet goed doen, stappen ze naar de SOSV, omdat ze weten dat wij op de zondag beschikbaar zijn.” Nu de tuin gesloten is, vangt Sahibdin dit op door de mensen telefonisch te adviseren. Ook zal de vereniging via hun facebookpagina bereikbaar zijn, vooral wanneer de sluiting langer zal duren. “Voor de meeste mensen is het nog even wennen, omdat de tuin een uitje op de zondag is, waar ze tot rust komen. We vragen de mensen om hun begrip”, zegt Sahibdin. De voorzitter benadrukt dat het belangrijk is dat mensen niet al te veel bij elkaar komen om zodoende de verspreiding van het virus in te dammen.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: