Suriname nog niet ready voor repatriëringsvlucht uit Nederland

Inwoners van Suriname die in Nederland zijn gestrand, wachten nog op de eerste repatriëringsvluchten. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het NCCR, zei maandag op de persconferentie over het Coronavirus, dat Nederland een high-risk gebied is waardoor goede voorbereiding een must is om de passagiers adequaat en correct te kunnen opvangen. “De instructie tot op dit moment is dat de repatriatie zal plaatsvinden het moment dat wij ready zijn  in de hoeveelheden die wij hier kunnen opvangen”, zei de NCC-coördinator. Volgens hem heeft het geen zin om volle vliegtuigen naar Suriname te laten vliegen wanneer er niet voldoende plek is om de mensen te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk te weten dat een speciaal protocol gevolgd moet worden voor mensen uit high-risk gebieden.  Dat zal Suriname ook doen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: