Brandweer: “We stay at work for you, please stay at home for us!”

“Help de brandweer jou te helpen”

In gesprek met Dagblad Suriname doet Ulrich Coats, PR-man van het Korps Brandweer Suriname (KBS) een dringende oproep aan de samenleving om alles te doen om calamiteiten te voorkomen. De boodschap is simpel: “Help de brandweer jou te helpen”. Brandweerlieden hebben ook de volgende boodschap: “We stay at work for you, please stay at home for us!” Coats benadrukt dat het niet zo mag zijn dat een combinatie van droogte en mensen thuis gaat leiden tot veel gras- en vuilbranden. Er moet gemiddeld 15 keer per post per dag uitgerukt worden door de brandweer voor grasbranden. Het is begrijpelijk dat het materiaal zwaar lijdt onder dit oneigenlijk en strafbaar gedrag. 

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, benadrukt Coats. De oproep vanuit het KBS is om het onmaatschappelijk gedrag achterwege te laten. “We weten wat voor gevolgen er kunnen zijn bij branden. Laten we het voorkomen. De brandweer staat samen de overige hulpverleners klaar. Maar de samenleving heeft ook een belangrijke rol te vervullen en wij rekenen op de medewerking”, aldus Coats. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: