“Kapar heeft de beroving gepland”

Een jongere zus van het slachtoffer Rodney zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat Kapar, een vriend van zijn broer, een beroving heeft gepland. In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart kwam Glany, de jongere zus van slachtoffer Rodney, samen met haar zwagerin, broer Rodney en de verdachte Kapar thuis aan. Zij waren twee dagen achter elkaar naar een rouwzitting geweest. Naar zeggen van Glany heeft haar broer de verdachte bij de Platte Brug leren kennen, alwaar hij vaker zijn haar gaat knippen. Zodoende waren die twee goed bevriend. De eerste dag was de band tussen de broer en Kapar goed. Op vrijdag had de broer Kapar niet gevraagd om mee te gaan naar de rouwzitting. Hij is ongevraagd meegekomen en gedroeg zich anders. Hij draalde steeds en op de terugweg naar huis heeft hij omgereden. Toen het viertal thuis kwam, werden zij overmeesterd door twee criminelen gekleed in het zwart, van wie één gewapend met een vuistvuurwapen.

“Mijn broer schreeuwde naar mijn zwagerin en naar mij toe om naar binnen te rennen. Wij maakten de poort open en renden naar binnen. Opeens hoorden wij een schot afgaan. Ik schreeuwde luidkeels dat mijn broer is doodgeschoten, daar wij hem niet meer hoorden. Opvallend was dat Kapar gewoon bij de auto stond te wachten en deed alsof hij een winti kreeg. De rovers hebben mijn broer beroofd van zijn dikke halsketting en een vingerring. Na de daad zijn de daders ingestapt in een witgelakt Vitz. Mijn broer heeft een schampschot aan zijn rechterbeen opgelopen. Hij had pijn en is naar het ziekenhuis overgebracht”, vertelt Glany aan Dagblad Suriname. De politie heeft in verband met het onderzoek Kapar aangehouden, omdat hij vermoedelijk meer moet afweten van deze roof. Dit geval deed zich voor aan de Godoweg te Saron. De politie van Nieuwe Haven heeft de aangifte opgenomen en is doende de twee overvallers op te sporen.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: