Konikoni speelt viool in speeltuin van dierentuin

Directeur John Altenberg liet woensdag nog weten dat de Paramaribo Zoo in zwaar weer terecht is gekomen nu de scholen zijn gesloten en daardoor ook de schoolbezoeken naar de dierentuin zijn komen weg te vallen. Door de angst voor het Coronavirus ligt het sociaal leven stil en hoewel de deuren van de Zoo open zijn, is het aantal bezoekers op de vingers van één hand te tellen. Toch bleek niet iedereen reden te hebben om te mopperen, want door de plotselinge stilte in de dierentuin bleek een ooit weggelopen wilde boskonijn (konikoni) zich in de speeltuin aardig te vermaken tussen de verlaten speeltoestellen. Doordat het dier zich alleen waande, verliet het zijn schuilplaats in het bos en wandelde de hele middag in de Zoo. Konikoni e plei viool zou je kunnen zeggen. Nadat een verraste dierenverzorger de directeur, John Altenberg, hierop attendeerde, kon ook deze vanuit zijn kantoorkamer een glimlach niet bedwingen. Want in deze tijden is de Zoo blij met ieder bezoek.   

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: