Paasvakantie vervroegd naar 16 maart

Op de persconferentie van de regering op 14 maart op het kabinet van de president deelde de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, officieel mede dat de schoolvakantie voor alle onderwijsinstellingen, openbaar, bijzonder en particulier, in het kader van de beleidsmaatregelen terzake het Covid-19 virus ingaat op aanstaande maandag 16 maart, en onder voorbehoud zal duren tot en met 14 april 2020 in verband met het besmettingsgevaar van het Covid-19 virus. Alle toetsen zullen dus ook verschoven worden tot na die periode. Ouders worden verzocht hun kinderen zoveel als mogelijk binnen te houden en de hygiëne-voorschriften van het BOG na te leven. 

“Het is heel erg belangrijk dat we onze jonge, opgroeiende generatie goed beschermen en dat de hele gemeenschap zich daarvoor inzet.”, zei de minister. “Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is de enige officiële autoriteit met betrekking tot berichtgeving aangaande openen en sluiten van scholen.” De minister zei dit nadat de voorzitter van de BVL/ALS Reshma Mangre eerder op de dag ouders en onderwijsgevenden op eigen houtje had opgeroepen de scholen op maandag aanstaande niet te bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: