Repatriërings Programma vlot in voorbereiding


Surinaamse ingezetenen die in het buitenland gestrand zijn kunnen bellen of e-mailen naar de dichtstbijzijnde diplomatieke of consulaire missie van Suriname en zich registreren voor een repatriërings vlucht. Er zal een lijst  van deze missies gepubliceerd worden door het ministerie van Buitenlandse zaken, en de vluchten zullen vanuit verschillende hubs plaatsvinden. Het vliegschema zal zo spoedig mogelijk worden gedeeld. Om in aanmerking te komen voor repatriëring zal aan de volgende voorwaarden voldaan moeten worden:

  • Surinaams staatsburger zijn
  • Ingezetene met geldige PSA kaart zijn
  • In bezit zijn van een geldige verblijfs- of werkvergunning
  • Retourticket bezitten met terugreisdatum naar Suriname van vóór 13 april 2020

Daarnaast moeten die personen bereid zijn een verplichte quarantaine van 14 dagen te ondergaan. Surinaamse reizigers worden in deze aangeraden hun reisagenten te contacten voor nadere informatie.

Buitenlanders die in Suriname zijn kunnen contact opnemen met hun eigen ambassades hier te lande, of e-mailen naar [email protected]. Landen die verzoeken hebben om hun onderdanen op te halen in Suriname kunnen ook op dit email adres het verzoek daartoe doen of bellen op telefoonnummer 471527. Het repatriërings programma zal op kortst mogelijk termijn worden uitgevoerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: