Maatschappelijke discussie: moeten de scholen dicht?

Op sociale media, maar ook onder de mensen op straat, woeden nu felle discussies: moeten vanwege de intrede van het Coronavirus de scholen niet gewoon dicht? Je hoort dan voor- en tegenargumenten.

De Vice President vermeldde gisteren 13 maart reeds dat voorlopig niet besloten is scholen te sluiten. De focus is erop gelegd samenkomsten van 100 mensen of meer te voorkomen, en tenslotte, zegt VP Ashwin Adhin, zitten in een klas doorgaans tussen de 20 en 40 leerlingen. Wel zullen er nog protocollen volgen voor bijvoorbeeld samenscholingen in pauzes en dergelijke.

Op Facebook zegt een dame, misschien terecht: “Als je NU niet de scholen sluit, dan heb je straks op onze 600 duizend inwoners misschien wel 50 duizend besmette personen, en dan moeten de scholen toch dicht! Waarom niet nu de scholen sluiten om erger te voorkomen?”

Ook terecht is het commentaar van een andere Surinamer, die zegt: “Als je nu de scholen sluit, moet je ook alle bedrijven sluiten, want het personeel heeft dan geen “oppas” voor hun kinderen die normaliter tot zeker 13:00 uur op school zouden zitten. Als je bedrijven sluit, verdienen die geen geld, en kunnen ze hun personeel niet betalen of erger: de bedrijven gaan failliet en moeten voorgoed of minstens voor langere tijd de deuren sluiten.”

Dit zijn natuurlijk heel moeilijke issues, maar niet nieuw: in de VS en in Nederland staat men voor precies dezelfde keuzes, ook afhankelijk van hoe groot de uitbraak is. Daarover nadenken, praten en samen het juiste doen, dat kan natuurlijk nooit kwaad, maar tenslotte zal de overheid zulke zwaarwichtige besluiten na gedegen overweging moeten nemen. Dagblad Suriname blijft u op de hoogte houden van het laatste nieuws…

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: