Onnodige paniek bij winkels?

Door de melding op vrijdag 13 maart over het eerste geval van een persoon die in ons land besmet is met het Covid-19 virus, is kennelijk een (onnodige?) paniek situatie ontstaan bij consumenten.

Vandaag, zaterdagmorgen, zijn sommige supermarkets zoals Yin Du op de hoek van de Kernkampweg en de Johannes Mungrastraat gewoon geheel gesloten. Andere supermarkets zoals Choi’s laten klanten enkel in groepjes van 5 of 10 personen binnen, de rest moet “rustig” buiten wachten tot de anderen er weer uit zijn. Weer andere chinese winkels kiezen ervoor normaal te verkopen, maar zijn zelf extra beschermd met mondkapjes, handschoenen, soms zelfs plastic bescherming om de kassa-balie heen.

Toch zijn er ook winkels die normaal verkopen: chinezen die zonder enige bescherming en schijnbaar dus zonder vrees klanten toestaan in de winkel te shoppen, en aan de kassa’s staan zonder zichtbare voorzorgsmaatregelen.

Feit is: bij alle winkels die wel verkopen, is de drukte vandaag reeds enorm en is duidelijk dat de consument hamstert of in elk geval geheel anderssoortig inkoopgedrag dan normaliter vertoont, wat natuurlijk meteen schaarste in de hand werkt. Zelfs brood en melk, blikjeswaren, dus de gangbare items, dreigen schaars te worden. Vreemd genoeg is de drukte vandaag bij Chotelal precies even groot als iedere andere normale zaterdag… De verwachting is evenwel dat leveringen normaal voortgang zullen vinden, en dat het dus allemaal maandag wel mee zal blijken te vallen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: