Carifta Games uitgesteld vanwege Covid-19

De Carifta Games zijn tot nader order uitgesteld, vanwege de groeiende dreiging van de Covid-19-uitbraak. De Spelen zouden plaatsvinden van 10 tot 13 april in het National Sports Centre, maar aangezien het virus meer dan 138.500 bevestigde Covid-19-gevallen en 5.000 doden wereldwijd heeft, is er een beslissing genomen na advies van de Wereldgezondheidsorganisatie.

“Dit is een zeer lange week geweest met veel wendingen, maar we hebben het gevoel dat we de juiste beslissing hebben genomen voor iedereen die betrokken is bij deze spellen”, zei Donna Raynor, de voorzitter van het lokale Carifta-organisatiecomité tijdens een gezamenlijke persconferentie deze vrijdag met minister van Sport Lovitta Foggo. “We willen de atleten die hard hebben getraind niet ontnemen voor deze wedstrijden. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement diep in de geschiedenis van Bermuda en de Caribische landen. ‘We hadden een dergelijke gebeurtenis een week geleden nooit kunnen voorspellen. We waren diep in de voorbereidingen en waren klaar om de Carifta Games te organiseren, en klaar om de 27 landen aan onze kusten te verwelkomen. “Het belangrijkste dat we niet wilden doen, was annuleren, dus het is onze bedoeling dat we ergens dit jaar de Carifta Games organiseren. “We proberen nog geen data te voorzien; we wachten om te zien wat er gebeurt met deze Covid-19. Zodra het duidelijk is, gaan we zitten en werken we samen met de andere Caribische landen een datum uit.

De minister van sport steunde het besluit volledig. “Het is duidelijk dat we teleurgesteld zijn in deze ontwikkelingen en het uitstel van de Carifta Games, maar we begrijpen het zeker”, zei ze.

“Dit zijn ongekende tijden, maar de gezondheid, veiligheid en het welzijn van al onze jongeren in al onze regio’s is onze eerste prioriteit.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: