SBA verzoekt spelers geen handen te schudden wegens coronavirus

De spelers in de basketbalcompetitie hebben donderdagochtend van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) het verzoek gekregen om voorlopig geen handen meer te schudden vanwege het coronavirus. Normaal gesproken schudden spelers elkaar voor een wedstrijd de hand. Een handdruk is echter een van de manieren waarop het COVID-19-virus kan worden overgedragen. De SBA wil net als bij de FIBA de handshake tot nader order afschaffen.” Wij doen als SBA alles eraan om zoveel als mogelijk de teams en onze officials op wedstrijddagen van Handsanitizer te voorzien door deze op zichtbare plekken neer te zetten. Wij doen een dringend beroep op u om zoveel als mogelijk uw gezondheid en dat van uw medemens veilig te stellen en bij ziekte de sporthal niet te betreden”. In de middaguren maakte de SBA bekend dat ze instructies heeft gekregen van de  FIBA om vanaf vrijdag alle wedstrijden tot nader order uit te stellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: