OM eist vrijspraak voor vader in misbruikzaak

De 44-jarige vader, Gairy W., werd donderdag onmiddellijk in vrijheid gesteld nadat officier van Justitie, Claudia Bruining, vrijspraak voor deze verdachte requireerde. Aan Gairy werd verkrachting van zijn toen 10-jarige dochter verweten. Het slachtoffer is intussen 15 jaar. Aan de verdachte wordt verweten dat hij deze handelingen in de periode gelegen tussen 17 december 2013 tot en met 16 december 2018 zou hebben gepleegd. Ook zou de verdachte haar in de periode 17 december 2013 tot en met 31 december 2018 seksueel hebben misbruikt, wetende dat hij HIV-besmet was. Het kind is ook onderzocht en het blijkt dat zij niet HIV-positief is. De verdachte ontkent alle verwijten met klem. Advocaat Murvin Dubois staat de verdachte juridisch bij. Hij was het eens met de vervolging dat het bewijs in deze zaak niet is geleverd. De vader gaf toe tot twee keren toe zijn dochter te hebben onderzocht of zij wel dan niet maagd is. De magistraat hield de verdachte voor dat ondanks zijn partner, de stiefmoeder van het meisje, hem hietegen waarschuwde, hij toch over is gegaan tot het onderzoek. De rechter heeft met betrekking tot het onderzoeken van de maagdelijkheid enkele vragen gesteld. De verdachte blijft erbij dat hij niet aan het lichaam van het kind is geweest. Hij heeft alleen gekeken. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje laat thuiskwam. Zij maakte er een gewoonte van om laat thuis te komen. De vader heeft haar aangesproken en toen begon zij brutaal tegen over haar jongere zus te praten met krachttermen. De vader heeft toen opgetreden en heeft het slachtoffer geklapt. Het slachtoffer werd driftig en probeerde haar vader te schoppen. De vader liep naar achteren en kwam gewapend  met een hamer en een stok terug. Het meisje zei toen dat haar vader haar heeft misbruikt. Zij heeft zulks toen aan een familielid verteld en zodoende werd aangifte tegen hem gedaan. De verdachte werd als gevolg daarvan aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte sinds 2014 HIV-besmet is. Ook zijn partner werd hetzelfde jaar besmet,  althans zij kwam erachter dat zij HIV positief is. Zij was in verband met haar zwangerschap bij de dokter. De rechter heeft vooruitlopend op de uitspraak de verdachte onmiddellijk in vrijheid gesteld. Op 26 maart velt kantonrechter Lydia Ravenberg vonnis in deze zaak. Gairy werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: