Directeur Hakrinbank gehoord

Zaterdag wordt minister Hoefdraad gehoord

De rechter-commissaris heeft op donderdag 12 maart de directeur van Hankrinbank, Rafiek Sheoradjpanday als getuige gehoord in  het kader van het gerechtelijk vooronderzoek in de strafzaak van de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert-Gray van Trikt. De afgelopen week was een medewerker van de Centrale bank als getuige gehoord. Advocaat Irvin Kanhai zegt dat zaterdag de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad als getuige wordt gehoord tijdens de GVO.   

Van Trikt werd op donderdag 6 februari aangehouden door de afdeling Fraude van de politie ter zake malversatie. In verband met het onderzoek is ook de directeur van het accountantskantoor Orion, Ashween Angnoe, die was opgeroepen voor verhoor op 10 februari 2020 in verzekering gesteld. In het belang van het onderzoek zitten de twee bovengenoemde verdachten reeds ruim een maand in arrest. Uit verklaringen van Van Trikt blijkt dat hij altijd gehandeld heeft in opdracht van de minister van Financien, Gillmore Hoefdraad. In deze zaak heeft de verdachte Van Trikt de advocaten Irvin Kanhai en John  Kraag in de arm genomen en Angnoe heeft Benito Pick als zijn verdediger in de arm genomen. Intussen heeft de rc verlenging van de bewaring verleend aan Van Trikt.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: