“Het is de keuze die wij zelf als volk hebben gemaakt”

Niet alleen de consumenten klagen over de situatie in het land, maar ook ondernemers zijn niet gelukkig. “De prijzen stijgen met de dag, maar er moet niet geschreeuwd worden dat dingen duur zijn”, zegt de burger M. Harpal, een alleenstaande moeder en kleine ondernemer. “Wanneer het gaat om de eigen kosten, de eigen begunstiging waar je plezier in hebt, maar het niet nodig is, is dat niet duur, benadrukt zij. Veel Surinamers zijn boos op de regering, omdat de prijzen in het land maar blijven stijgen en er sprake is van corruptie. Ik voel het ook, maar het is mijn keuze wat ik wil doen en hoe ik dingen aanpak.” Harpal vindt echter dat Surinamers eerder geneigd zijn grote geldbedragen uit te geven voor vertier, maar gelijk beginnen te klagen wanneer brandstof en zaken als materiaalkosten of levensmiddelen moeten worden betaald. “Alles hangt af van hoe jij wil eten, slapen, rijden en jezelf wil kleden. Het is de keuze die wij zelf als het volk hebben gemaakt. Wij moeten bewust worden van wat wij doen en hoe we het land vooruitbrengen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: