8 maanden cel voor beroven van man die autopech had

Valentino Galimo moet een gevangenisstraf van 18 maanden uitzitten. Deze verdachte heeft op 9 november 2019 een man beroofd van zijn schoudertas. De aangever had autopech aan de Mahonylaan en benaderde de verdachte met het voorstel om hem te helpen. De verdachte vroeg de aangever om met hem mee te lopen naar de Wicherstraat. Hij zei op een gegeven moment om op hem te wachten. Echter kwam Galimo terug met nog twee mannen van wie één gewapend met een houwer. Het trio viel de aangever aan waarbij Galimo de tas van de man wegrukte. In die tas had de benadeelde zijn mobiele telefoon en SRD 250 cash. Daaruit heeft hij een van de mannen SRD 100 gegeven en hield de telefoon en SRD 150 voor zichzelf. De aangever heeft zich na de beroving bij een security bedrijf aangemeld in die omgeving. Op aanwijzing van de aangever werd Galimo aangehouden en overgebracht naar de politie. Toen de kantonrechter de verdachte met zijn eerder afgelegde verklaringen confronteerde, merkte de verdachte op dat hij niet geïnteresseerd is wat in het dossier staat. “Het interesseert jouw niet wat daar staat. U tekent uw eigen doodvonnis”, merkte de rechter op. In deze zaak heeft openbare aanklager Roline Gravenbeek tegen de verdachte een straf van 2 jaar onder aftrek geëist. Het slachtoffer werd omsingeld en beroofd. De verdachte heeft bij de politie alsook bij zijn voorgeleiding bij de rc het geval toegegeven dat hij samen met ene “Uncle” en nog iemand de aangever heeft beroofd. Dit sluit aan bij de verklaring van de aangever. Dat de verdachte onder druk was gezet door de politie is nergens aangegeven. Frappant is dat de verdachte dronken was en niets wist, maar na enkele dagen zich weer alles helder kon heugen. Advocaat Harold Belfor voerde aan dat er geen duidelijk bewijs is. De verdachte heeft aangegeven dat hij de verklaringen niet in vrijheid heeft afgelegd. Echter heeft hij daarvan geen melding van gemaakt bij de rc. Hij twijfelt aan de verklaringen. Met betrekking tot de eis merkte de raadsman op dat deze aan de hoge kant is en verzocht hij de rechter om de eis te willen mitigeren. De rechter hield rekening met de verdachte en legde Galimo een straf op van 18 maanden onder aftrek. De veroordeelde moet nog enkele maanden in het gevang doorbrengen.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: