Verdachte ontkent betrokkenheid bij beroving Duisburglaan

Jonathan B. moest zich donderdag voor rechter Maytrie Kuldipsingh verantwoorden ter zake medeplichtigheid aan een beroving. Op 8 oktober 2019 vertrok de verdachte met de auto van zijn moeder. Dit voertuig is betrokken geweest bij een beroving aan de Duisburglaan. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte met de voortvluchtige verdachte, Steve J., in de wagen reed. Hij stopte de wagen op verzoek van Steve om bij iemand te gaan. De wagen werd op straat, bijkans 5 meter verwijderd van een inrit, geparkeerd. De voortvluchtige verdachte Steve stapte uit en beroofde een vrouw van haar tas, die zij in haar voertuig had geplaatst. Bij verzet mishandelde Steve de vrouw en ging ervandoor met de tas. Jonathan verklaarde bij de rechter dat hij Steve nimmer met een tas had gezien. Hij was in de auto gestapt en ze zijn toen weggereden. Een getuige had ditzelfde voertuig op de kruising van de Nickerie- en de Marowijnestraat gezien, waarbij de duorijder een tas uit de wagen had gesmeten. Hij had toen de politie ingeschakeld. Omdat de portierruit werd geopend, zag hij twee mannen in die wagen. De verdachte blijft erbij dat hij niet betrokken is geweest bij de beroving en dat hij geen kennis draagt van het gepleegde feit. De politie heeft de wagen in beslag genomen. Advocaat John Kraag vroeg op de zitting aan de rechter om het voertuig, dat aan de moeder van de verdachte toebehoort, terug te willen geven. Uit de processtukken blijkt niet dat het bedoelde voertuig op naam van de moeder van de verdachte staat geregistreerd. Op de volgende zitting van 19 maart komt het Openbaar Ministerie met zijn strafvoorstel. De verdachte blijft aangehouden.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!