Frenna cancelt show in Suriname om dreiging aanslag’

De Nederlandse rapper Frenna heeft dinsdag de show die hij zaterdag aanstaande in Paramaribo zou geven afgelast, zo laat hij weten op zijn Facebookpagina. Frenna, die eigenlijk Francis Edusei heet, zegt dat het op advies van de Nederlandse autoriteiten is.

SFB
Frenna werkte in de muziek samen met de Amsterdamse rapper “JayJay”, Jason L. die een celstraf uitzit voor mede plegen van een huurmoord. L. is verwikkeld in de politieonderzoeken rond de groep van Ridouan T. en Caloh Wagoh MC, als verdachte, maar ook als doelwit op wie een moordaanslag zou moeten worden gepleegd.

Frenna is lid van de rapformatie SFB. Een voormalig manager van SFB die ook rapt – Barry I. – komt voor in het Caloh Wagoh-dossier als verdachte, maar werd op vrije voeten gesteld. Hij zou als “lokker” betrokken zijn geweest bij voorbereidingen om Inchomar Balentien om het leven te brengen, dat ging toen niet door. Balentien werd later alsnog doodgeschoten.

In 2016 zat Frenna enige maanden vast in Suriname, samen met de SFB-leden KM en Priceless, wegens seks met een minderjarige. Hij betuigde op internet steun aan de Haagse overvaller Reda

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: