Politie noemt dronkaard Nickerie verkeerscrimineel

De veroorzaker van de aanrijding (A.R) op 25 februari in Nickerie, aan de Fredericiweg, waarbij een bromfietser zodanig werd geraakt dat deze kwam te overlijden, heeft eerder al behoorlijke brokken gemaakt. De woordvoerder van politie, Humphrey Naarden, noemt de 20-jarige man daarom een verkeerscrimineel. “En ik zeg dat omdat de man in 2018 al was veroordeeld voor overtreding van de Rijwet, waarbij hij als bijkomende straf voor de duur van 18 maanden een rijbevoegdheidsontzegging kreeg opgelegd. Hij zat nog steeds in deze periode en dan ga je weer onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer waarbij er ook nog iemand komt te overlijden”, benadrukt Naarden. “Dat is een ernstige overtreding van de Rijwet, want hij rijdt in feite zonder rijbewijs. Bij zijn eerdere aanrijding reed de verdachte ook onder invloed, waar het toenmalig slachtoffer zwaar lichamelijk letsel opliep. Deze bestuurder heeft toen doorgereden waarna de politie hem aanhield en een strafdossier opmaakte”, aldus de politiewoordvoerder.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: