Veroorzaker vraagt vergiffenis aan slachtoffer op de zitting

Romario M. heeft donderdag ter terechtzitting aan één van de slachtoffers, O., zijn verontschuldigingen aangeboden en vergiffenis gevraagd. Op 28 september 2019 deed een aanrijding zich voor in het ressort van Paranam. Uit het onderzoek blijkt dat de veroorzaker Romario op die bewuste avond tijdens een inhaalmanoeuvre een aanrijding had veroorzaakt. De veroorzaker is niet in het bezit van een rijbewijs. Als gevolg van de klap raakten O. en zijn vrouw ernstig gewond. Ook de veroorzaker was gewond en was 5 dagen ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De 2 slachtoffers hadden fracturen opgelopen aan hun beide benen. De partner van O. is gisteren wederom geopereerd. Er is een metalenplaat in haar been bevestigd. Op de vraag van de rechter of de veroorzaker een vraag had, gaf Ramario aan dat hij hem een stevige handdruk wilde geven. De rechter liet dit toe. Hij vroeg om vergiffenis en verzocht de rechter om naar huis te gaan om te werken, zodat hij de medische kosten van de slachtoffers kan bekostigen althans een regeling kan treffen.

Advocaat Dwight Kraag heeft het gerecht voorgehouden om het kostenplaatje te doen opvragen, zodat de veroorzaker de kosten van de slachtoffers kan betalen. Hij heeft intussen SRD 40.000 voor de autoschade betaald. De getuige heeft de veroorzaker vergeven en gaf daarbij te kennen dat wij allemaal mensen zijn en dat eenieder een fout kan maken. Op 12 maart wordt de behandeling voortgezet. Romario blijft aangehouden. 

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: