Blaasapparaten politie maanden buiten werking

De blaasapparaten bij de politie van diverse ressorten zijn momenteel buiten werking. Er heeft zich afgelopen dinsdag ook een aanrijding voorgedaan in Nickerie, waarbij de politie in verband met het verdere onderzoek niet beschikte over een geijkt blaasapparaat. Op die bewuste vooravond heeft zich een aanrijding voorgedaan aan de Fredericiweg te Nickerie, waarbij de automobilist symptomen van dronkenschap vertoonde. De politie kon zijn ademanalyse niet afnemen, omdat de blaasapparaten die de politie momenteel voor handen heeft, niet geijkt zijn. Ze kunnen daarom niet voor dat doel gebruikt worden. Dagblad Suriname heeft vernomen dat bepaalde afdelingen, voornamelijk de verkeersunit, wel in het bezit is van slechts 1 apparaat. In dit specifiek geval is de bromfietser ter plekke omgekomen. De automobilist is op basis van de waarneming van de agenten aangehouden en overgebracht. Deze automobilist is niet verplicht mee te werken aan de bloedtest. Er is veel werk aan de winkel voor de korpschef, Roberto Prade.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: