Terroriserende Dompu aangehouden

De politie van Paramaribo heeft woensdag 27 februari de verdachte J.M., meer bekend als Dompu, gearresteerd ter zake poging tot moord, poging tot doodslag en of zware mishandeling. Drie weken terug deed het slachtoffer aangifte bij de politie. De verdachte heeft de aangever zonder enig aanleiding daartoe met een houwer bewerkt. Als gevolg van de aanval van de verdachte heeft het slachtoffer kapverwondingen aan zijn beide armen opgelopen. Volgens de aangever liep hij over de Kwattaweg. Bij het passeren van de verdachte heeft hij hem aangevallen. De politie heeft Dompu opgespoord en aangehouden. Bij zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat hij de aangever nimmer heeft bewerkt met een houwer. Hij geeft toe hem te hebben geduwd, met als gevolg dat het slachtoffer op een hoop stenen is gevallen. Op dezelfde dag van de aanhouding van Dompu deed een andere persoon aangifte ter zake afpersing. Deze persoon is een marktventer en wordt dagelijks door de verdachte geterroriseerd met een houwer. De benadeelde wordt gedwongen hem geld af te staan. In het belang van het onderzoek is Dompu op basis van beide zaken in verzekering gesteld.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: