Verdachte aangehouden kort na inbraak bij inspecteur

De politie van Wanica heeft één van de drie verdachten na een wilde achtervolging in de kraag gevat. Drie criminelen hebben woensdag op klaarlichte dag een inbraak gepleegd in een woning van een inspecteur aan de Curaçaoweg te Lelydorp. De daders hebben daarbij heel wat goederen buitgemaakt, waaronder sieraden, een laptop, een televisie en nog nader op te geven goederen. De benadeelde was ten tijde van de daad niet thuis. Onderinspecteur van politie Pinas van de Public Relations van het Korps Politie Suriname zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de buren bij vertrek de verdachten hebben gezien. Zij konden het kentekennummer van het voertuig, waarmee de inbrekers de plaats hebben verlaten, opnemen. Dit werd doorgespeeld aan de politie. Pinas zegt dat de Command Center de daders hebben gelokaliseerd op basis van de camerabeelden van Save City. Tussen de Palissade- en de Libanonweg werd het voertuig gesignaleerd. De politie loste waarschuwingsschoten, maar de daders bleven doorrijden. Bij een inhaalmanoeuvre is het voertuig van de daders frontaal in botsing gekomen met een ander voertuig. De bestuurster van het benadeelde voertuig klaagde van pijn en werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De daders zijn na de botsing in het bosschage gerend. Het gelukte de politie om één van de verdachten, zijnde de bestuurder van de vluchtauto, in te rekenen. Hij werd overgebracht naar het bureau. In de wagen van de verdachten zijn behalve de gestolen goederen van de inspecteur ook andere goederen van misdrijf afkomstig aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten veel meer op hun kerfstok hebben. De politie werkt aan de opsporing van de twee voortvluchtige verdachten. 

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: