Sham Binda: Hoe veilig is de SRD-kasreserve?

De SRD-kasreserve bij de Centrale Bank van Suriname is geschat op meer dan 3 miljard, zegt de voorzitter van de Akmos, Sham Binda, aan onze redactie. 10% hiervan zou zijn gereserveerd voor de financiering van de woningbouw. Van 2014 tot 2018 is er ruim 1.2 miljard aan wisselkoersverliezen geleden, waarbij er een negatief vermogen van 600 miljoen over was, wat in feite betekent dat de bank materieel failliet is. De vraag die bij Binda rijst, is met welk geld men de bank staande heeft kunnen houden en met welk geld de aankoop lokaal van auto’s, gronden en salarissen zijn betaald. Het vermoeden bestaat dat mogelijk de SRD-kasreserve middelen zijn gebruikt. Dat betekent dan weer een aanslag op tegoeden van de banken en uiteindelijk de spaartegoeden en andere gelden van de burgers. Binda kijkt uit naar een nadere verklaring hierover van de moederbank.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: