Verdachte vrouw: “Ik hield van hem”

Alessandra Dos S werd in de zaak waar haar ex-partner, Yan Xan Wei, in een hotel de dood vond, verhoord door rechter Maureen Dayala en officier van justitie Niamat. Tijdens dit verhoor moest de Portugeessprekende vrouw uitleg geven over wat zich precies in de hotelkamer had afgespeeld. Op de vorige zitting van 11 december had advocaat Lobo al via getuigen laten blijken dat de verdachte vrouw in een turbulente relatie zat, waar zij regelmatig werd mishandeld en ook via social media werd gestalkt door het latere slachtoffer. Op deze zitting wilde de rechter weten wat zich in de laatste minuten had afgespeeld. Volgens Alessandra, die van moord dan wel het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg wordt verdacht, heeft ze de verdachte een steekverwonding toegebracht en wist ze niet dat het ernstig was. De rechter liet merken daar anders over te denken, “want het was een forse steek”, merkte ze op.

De verdachte zei in ieder geval niet de bedoeling te hebben gehad om de man te doden. In de hotelkamer trok de man de deur dicht en plaatste de sleutel op een kast, zodat de vrouw niet weg kon. De man begon te praten over een oude relatie van de vrouw, die hij op internet had ontdekt. Hierdoor ontstond er een woordenwisseling. Uit het relaas van de verdachte vrouw was de man ontzettend jaloers. Zo stak hij haar eens al met een mes in haar rechterbeen. De vrouw vertelde dat ze voor haar veiligheid standaard een mes in haar tas heeft. De man stuurde haar uit de kamer, maar toen ze weg wilde hield de man haar  tegen. De vrouw nam het mes dat door de worsteling op de grond was gevallen op en hield ook een stoel voor zich waarmee ze dreigde te slaan. De man pakte haar toch vast, waarna ze hem stak. “Ik stak en zag bloed”, vertelde de vrouw. Zowel de officier als de rechter wilden echter precies weten op welk moment en door wie de deur van de kamer is opengemaakt. De vrouw zei hierop dat het slachtoffer de deur openmaakte. Hij was op dat moment nog niet verwond. Nadat de man zag dat ze wegwilde, raakte hij gestrest en hield haar vast. Dit moet dan het moment zijn geweest waarop de vrouw hem neerstak. De officier van justitie merkte op dat op de videobeelden te zien is dat het slachtoffer de kamer als eerste verliet en een verwarde indruk maakte. Hoewel de vrouw, die daarna in beeld komt, rustig overkomt op de officier, zei ze dat zei ook nerveus was. Ze belde een taxi om haar op te halen. Over de mogelijkheid om de man doelbewust neer te steken, merkte de vrouw op dat als dat het geval was, ze dat dan al veel eerder gedaan kon hebben, maar ze ontkende dat er sprake was van opzet. Op een eerdere vraag van de rechter waarom ze ondanks de mishandelingen bij de man was gebleven, antwoordde ze een simpel: “ik hield van hem”. De zaak wordt op 25 maart voortgezet.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: