Valies ondersteunt protestactie op 17 februari

Wilgo Valies

Wilgo Valies (NPS), gewezen vakbondsleider en thans politicus, zal op 17 februari 2020 ingaan op de oproep om tegen het beleid van president Desi Bouterse te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein. Het initiatief is afkomstig van de jonge Surinamer Stephano Biervliet alias Pakittow. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Valies dat het volk deze gelegenheid niet voorbij mag laten gaan. “We kunnen niet aldoor stil blijven zitten. We zitten nu op een wisselkoers van SRD 10. Alles gaat omhoog behalve ons inkomen. Er wordt aldoor gestolen, zelfs bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Als volk moeten we tonen dat dit niet zo door kan blijven gaan”, stelt Valies. Hij kan zich indenken dat angst velen bezighoudt, echter wijst hij er ook op dat eendracht maakt macht. “Neem desnoods verlof op maandag, maar blijf niet stilzitten en wachten op een wonder.”

Hij voert aan dat Suriname niet alleen nationaal te schande is gezet. Mondiaal is de reputatie van Suriname verder aangetast met de verlaging van de kredietwaardigheid van B- naar de ‘junk status’ CCC-categorie door kredietbeoordelaar Fitch Ratings. Valies is van mening dat het beleid van de NDP gekenmerkt wordt door 4 factoren: devaluatie, inflatie, corruptie en misleiding. Het zijn factoren die in geen enkel opzicht kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Valies roept de samenleving daarom op om niet te doen alsof hun neus bloedt. “Als volk verdienen we die ellende niet. Laten we daarom massaal onze stem horen. Enough is enough! Blijf af van ons geld. Blijf af van ons land. Blijf af van onze natuurlijke rijkdommen”, aldus Valies. Het protest vangt maandag omstreeks 09:00 uur aan.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: