John Oldenstam lanceert videoclip van “Yongu Lobi”

Als je jong bent, kan je soms door onwetendheid heel dom handelen, niet nadenken of later tot het besef komen dat je je geliefde kan kwijtraken. Maar het is ook een leuke “herinnering” waar je zelfs om kan lachen”. Het nummer “Yongu Lobi” van de talentvolle artiest John Oldenstam gaat precies hierover. De naam zegt het al “Yongu Lobi”, jeugdige liefde. 

Dit popnummer staat als track 8 op zijn allereerste muziekalbum “Dis’ Na Mi”, welke vorig jaar juli is uitgebracht in Nederland, de woonplaats van de artiest. ‘Yongu Lobi” behoort tot een van de negen songs op dit album. De tekst is in het Sranan en is neergepend door Winston J. Loe (Suripop winnaar 1983). De muzikale omlijsting ligt in handen van Imro “Rasdan” Pendisa van studio Tigerstyle in Suriname en is verder uitgewerkt door NBM studio in Amsterdam-Zuid Oost. “Het is een tekst, die mij aanspreekt, te meer omdat we allemaal wel eens met een “eerste liefde” te maken hebben gehad. zegt de zanger.

Oldenstam zag het levenslicht in Paramaribo en is als tiener opgegroeid in ons land. Als twintiger vertrok hij naar Nederland en heeft enkele jaren in de UK gewoond. Echter, is de liefde voor Suriname nooit vergaan. Zoals elk mens heeft hij ook leuke en minder leuke momenten ervaren in zijn privéleven en carrière. Volgens hem zijn de mooie dingen te veel om op te noemen en de down momenten waren zeker leerrijk. Een belangrijk motto is; dat waar je je ook mag bevinden in dit leven, je niet mag vergeten waar je vandaan komt.  

John Oldenstam is een veelzijdige artiest met zang-, acteer-, schrijf- en productietalent. Ondanks dat hij zich altijd bewust was van zijn zangtalent, koos hij er pas vorig jaar voor om een cd/album uit te brengen en te delen met de wereld. De artiest is geen onbekende in de showbizz. Hij was vaker op het podium te bewonderen als zanger/acteur in onder andere “musicals” en wist verder de rol van onze King of Kaseko {Lieve Hugo} in “A Poku tori” prachtig te vertolken.

In december vorig jaar was hij in ons land op vakantie en heeft zijn album ook achtergelaten voor de fans hier. Oldenstam merkt op dat de artiesten in ons land hun ding doen en daarvoor heeft hij heel veel respect. Voor hem zelf is muziek “Food for the Soul”, maar hij kan het ook heel goed aan een kant zetten en in alle rust en stilte zich bezighouden met iets anders, bijvoorbeeld lezen.

De muziekvideo van “Yongu Lobi” is reeds af en deze is als primeur voor het eerst op 3 februari gelanceerd in Suriname. Het is een samenwerking met Graficom en Backbone. “Yongu Lobi” is in Suriname opgenomen en het resultaat spreekt voor zich. “Mi lob a tori” en ik ben tevreden”, zegt Oldenstam. Zijn boodschap luidt: “Wees ten alle tijde jezelf en laat je niet misleiden over hoe men over je wilt denken. Het is niet jouw realiteit”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: