Beleidsmedewerker OWT&C in vrijheid gesteld

De officier van justitie heeft dinsdag de onlangs aangehouden beleidsmedewerker R.I. na de voorgeleiding heengezonden. De man was nauwelijks drie maanden in dienst bij het ministerie van OWT& C. Hij is afgelopen donderdagavond door de politie van Wanica aangehouden en in verzekering gesteld. Aan de verdachte in kwestie werd verweten dat hij een bedrag groot SRD 26.000 van iemand heeft aangenomen met de belofte om een busvergunning voor hem te regelen. De benadeelde had al gauw door dat de verdachte zijn zaak niet serieus afhandelde. Hij eiste daarom zijn geld terug. Echter kwam de verdachte steeds weer met een ander scenario op de proppen om de aangever aan het lijntje te houden. De benadeelde is uiteindelijk bij de politie gestapt en deed aangifte tegen de ambtenaar. Advocaat Chandra Algoe heeft haar cliënt vrijgepleit bij het parket. Volgens de advocaat is haar cliënt onschuldig aangehouden. Hij trad in november in dienst en de betalingen waren in september en oktober verricht. De verdachte heeft inderdaad giften ontvangen, maar niet in hoedanigheid als ambtenaar. Het geld is bovendien ten behoeve van de partijkas gestort en niet ten behoeve van de verdachte. R.I. mocht dinsdag naar huis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: