4 jaar voor brute beroving op vader en zoon

Orpheo Araitjamare en Sergius Sabajo gaan elk voor 4 jaar de bak in. Deze verdachten hebben op 25 juni 2019 twee slachtoffers beroofd aan de Crommelinstraat. Het gaat in deze om een vader en zijn zoon, die met vakantie in Suriname vertoefden. Volgens de slachtoffers liepen zij over de vermelde straat, toen een voertuig stopte en daaruit twee mannen, van wie één gewapend met een houwer uitstapten. De mannen hebben eerst de vader aangevallen met de houwer. De vader kreeg een slag aan zijn hoofd en de zoon moest slagen incasseren met de broekriem van zijn vader, die de rovers hadden weggerukt. Onder bedreiging beroofden de daders ook nog een bedrag van SRD 600 van de zoon, diens polshorloge, gezondheidsbril en de broekriem. Al deze goederen zijn de dag van de aanhouding teruggevonden in het voertuig van de verdachten. Er zijn camerabeelden waarop de handelingen zijn vastgelegd. Toch hielden de daders voet bij stuk dat zij onschuldig zijn. Beide slachtoffers hebben de daders positief herkend en waren blij dat ze hun spullen terugkregen. 

In deze zaak had het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Rayshree Koendan, een strafvoorstel van 5 jaar gedaan. De daders zijn recidivisten. Als bewijs hanteerde de vervolging de verklaringen van de slachtoffers, de vastgelegde camerabeelden en ook de goederen die terug zijn gevonden in de wagen.
Advocaat Harold Belfor en Shefani Amirkhan betoogden dat hun cliënten het feit steevast ontkennen en niets te maken hebben met de beroving. Indien de rechter toch mocht overgaan tot veroordeling, verzochten de raadslieden om de strafeis enigszins te willen matigen en een voorwaardelijk deel eraan te willen verbinden. Kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeelde beide tot een celstraf van 4 jaar met aftrek. Ze blijven aangehouden

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: