‘Zelfs in de winkel ben je niet meer veilig’

Je kunt tegenwoordig niet meer veilig boodschappen doen in de supermarkt. Dat blijkt uit een filmpje dat momenteel gedeeld wordt via social media. In het filmpje is te zien hoe een nietsvermoedende dame in een winkel bezig is inkopen te doen, maar plotseling van achteren door een man wordt vastgegrepen, terwijl zij bezig is de deur van de koelkast open te maken. Het slachtoffer probeert nog weerstand te bieden, maar de crimineel blijkt in deze te sterk te zijn, waardoor het hem toch lukt haar halsketting weg te rukken en hierna het hazenpad te kiezen.

Het filmpje dat momenteel gedeeld wordt via social media.

Op Facebook is één van de opvallende opmerkingen dat rovers in het openbaar een behoorlijk pak slaag moeten krijgen. “Tegenwoordig wordt er zelfs op klaarlichte dag geroofd, en toch heeft niemand dit slachtoffer geholpen. Zelfs in de winkel ben je niet meer veilig. Allemaal neerknallen. Die beesten. We gaan nog meer meemaken. Liever geen sieraden aan je lichaam en loop niet meer met je tas vol spullen”, zijn enkele van de reacties van burgers op social media. “Ik werd zelf aangevallen door één toen ik uit de winkel kwam”, gaf een burger aan. “Hij trok de zak uit mijn hand en ging ervandoor. Er zaten net maar vijf broden in mijn zak.” Er wordt hierbij vooral ook kritiek geleverd op het feit dat de overheid tientallen auto’s en motorfietsen voor de politie koopt, maar dat er toch niet in geslaagd wordt om het veiligheidsgevoel bij de samenleving terug te brengen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: