Hosselaars vragen zich de noodzaak van surveillance-unit af

Ondanks een surveillance-unit op de hoek van de Waterkant en Steenbakkerijstraat in de omgeving van de Surinaamse Volkscredietbank (VCB) is er nog steeds sprake van straatventers, die het verkeer hinderen en de voorgevel van de Centrale Markt ontsieren. Dit zegt een aantal bezoekers, die dagelijks boodschappen op de markt doet. Volgens een ondernemer in de omgeving van de markt doen de agenten wel de ronde, maar het is niet dat de straatventers hard aangepakt worden. “De bedoeling van een surveillance-unit is om het gedrag rondom het centrum goed onder controle te houden of heb ik het mis”, vraag de ondernemer zich af. Volgens hem moest er al verbetering merkbaar zijn nadat de surveillance-unit was geplaatst, maar dat is helaas niet zo. “Ik ben al moe om de straatventers te waarschuwen. Ik doe het dagelijks, zodat het pand goed te bereiken is, dat er geen troep wordt achtergelaten en dat de meeste voetgangers niet op het asfaltgedeelte hoeven te lopen. Maar hoe lang ga ik dit nog blijven doen”, stelt de ondernemer retorisch.

“De surveillance-unit is geplaatst om ons te duperen. Zodra er een hosselaar of goudopkoper voor de VCB-bank staat, zie je de agenten gelijk optreden. Dit kan toch niet”, aldus een hosselaar. “De straatventers hebben nog de gelegenheid om op de Haïtiaanse markt mee te doen aan de verkoop, het is hun keuze dat zij daar staan. De harde aanpak moet daarom daar geëtaleerd worden. Wij zijn genoodzaakt door te gaan met onze hossel, omdat wij geen ander alternatief hebben. Hoe moeten wij anders dagelijks ons bordje eten op tafel zetten? En wat merken wij nu? Ook die kans wordt ons ontnomen. Wij zijn amper nog te zien op straat en toch is er geen rust in het centrum. Wat is de noodzaak van een surveillance-unit dan?” aldus de hosselaar.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: