Pertjajah Luhur kijkt uit naar nieuwe ‘zaaizaden’ in Nickerie

De structurenvergadering van de PL in Nickerie afgelopen woensdag
De structurenvergadering van de PL in Nickerie afgelopen woensdag

Nu William Waidoe een gepasseerd station is voor de Pertjajah Luhur (PL), zoekt deze partij nieuwe ‘zaaizaden’ in Nickerie. “Waidoe heeft politiek zelfmoord gepleegd en we zullen niet tegen de doden trappen. We kijken uit naar nieuwe ‘zaaizaden’ (kandidaten) in Nickerie, die op de lijst kunnen komen voor DNA, districtsraad en ressortraad. We werken nu toekomstgericht”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo aan Dagblad Suriname. Woensdag vertoefde hij in verband met een structurenvergadering hierover in het district Nickerie. ‘We gaan voor elke positie 2 of meer kandidaten zoeken. Dus als Nickerie 5 DNA-plekken heeft, zoeken we meer dan 10 kandidaten. Uiterlijk 31 oktober moeten de namen van deze kandidaten bekend zijn”, zegt Somohardjo.
Veldwerk
De PL gaat dan op 5 december, tijdens de jaardag van de partij, de 10 kandidaten voor Nickerie bekendmaken. “Deze 10 kandidaten gaan vervolgens hard moeten werken op het veld om te bewijzen wat ze voor de partij kunnen doen. Ze hebben de tijd dit te doen tot de dag van kandidaatstelling. Dat gaan we de definitieve 5 kandidaten bekendmaken. We gaan kijken welke zaaizaad het best kan bloeien. Dit model zal in alle districten gehanteerd worden”, zegt de partijvoorzitter.
Animo groot
Er is bijzonder veel animo om kandidaat gesteld te worden in Nickerie. “Het lijkt alsof Waidoe ze wakker heeft geschud. Er is een soort stigma dat Javanen verraders zijn. Het wil niet zeggen dat als 2 of 3 personen overgelopen zijn alle Javanen verraders zijn. En dat willen de nieuwe kandidaten gaan ontkrachten de komende periode”, geeft Somohardjo aan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!