Oplichter zou cambiovergunning regelen via minister Hoefdraad

 
Donovan D. heeft een ondernemer op een listige manier een bedrag van Euro 10.000 lichter gemaakt. Op de strafzitting gisteren kwam naar voren dat Donovan zich als medewerker van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voordeed om de benadeelde ervan te overtuigen dat hij een cambiovergunning in orde kon maken. Dat zou hij via minister Gillmore Hoefdraad van Financiën regelen en wel ook voor een bedrag van Euro 200.000, exclusief de vergoeding voor de diensten van Donovan. De Euro 10.000 kreeg hij als voorschot mee.
Op vragen van kantonrechter Siegline Wijnhard gaf de verdachte deels zijn handelingen toe, maar ontkende dat hij zich heeft voorgedaan als medewerker van CBvS en dat hij de stukken in orde zou maken via de minister. Volgens Donovan benaderde hij de ondernemer met het verhaal van de cambiovergunning, omdat hij een kennis had die toevallig zo een vergunning verkocht. “Waarom heeft u dat geld dan genomen? Waarom hebt u de mensen dan niet bij elkaar gebracht?”, vroeg de magistraat aan de verdachte. Donovan had daarop geen antwoord.
Volgens de rechter had de verdachte in eerste instantie een voorschot van Euro 100.000 gevraagd, maar de benadeelde ondernemer vond dat Donovan eerst moest bewijzen dat hij inderdaad zaken kon regelen. Uiteindelijk werd de 10.000 gegeven. Dat geld heeft Donovan verbrast. Deze zaak wordt op 15 augustus verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!