Berenstein: “Waidoe alleen weet waar hij over praat”

“Waidoe is gewoon bezig zich naar een verkiesbare plaats te slijmen. Hij zit met meneer Desi Bouterse op het podium en wilt tonen hoe geweldig hij is. Dan gaat hij dingen zeggen om indruk te maken.” Zo reageert Robby Berenstein, voorzitter Vakcentrale C-47, op de kritiek van politicus William Waidoe, geuit op een massameeting van de Nationale Democratische Partij.
Waidoe stelde op de NDP-massameeting in Nickerie het vreemd te vinden dat de voorzitter van C-47 nu ineens stil is nadat de vakcentraleleider in het begin behoorlijk veel heisa over de megacorruptie bij de staatsbank heeft gemaakt. “SPSB. We yere a voorzitter fu a bond? Unu no e yere toch. Wanneer wij de informatie niet hebben, zijn wij kwetsbaar om slachtoffer te zijn van anderen die het niet menen met dit land. Bepaalde mensen zijn zo gefaald in dit land dat ze over lijken kunnen gaan. Daarom un musu luku bun”, stelde Waidoe.
Wij hebben nieuws voor Waidoe. Wij zijn absoluut niet gestopt met SPSB. Als het nodig is zullen wij er iets over zeggen, op het moment dat wij vinden dat het moet. Als je Waidoe volgt, weet Waidoe alleen waar hij over praat. Hij heeft een soort standaarduitdrukking: “Het gaat niet om Waidoe.” Wie loopt over? Hij wil zijn belang koppelen met het belang van de bevolking van Nickerie. Niemand begrijpt hem. Hij probeert zich te praten uit die overlopingshandelingen en denkt dat hij geweldige dingen zegt. Echter heb ik nog nooit zoveel stommiteit bij mekaar gehoord”, meent de voorzitter. Waidoe moet volgens Berenstein weten dat de zaak van de SPSB op de voet gevolgd wordt, zolang alles niet is onderzocht en er resultaten komen uit het onderzoek.
Berenstein merkt verder op dat Waidoe zijn bazen hem niet hebben gecorrigeerd door te stellen dat er momenteel een onderzoek gaande is in de kwestie SPSB. “Dat doet wel vermoeden dat men in die groep wel denkt dat men de kwestie kan laten slapen. Maar niets slaapt. Wij zijn alert. Wij slapen niet”, aldus Berenstein.
Begin april zijn de bewijsstukken, waarover de vakcentrale C-47 beschikte, in alle rust ingediend bij het Openbaar Ministerie. C-47-voorzitter Robby Berenstein zei eerder op een persconferentie dat hij de namen van de verdachte personen in het dossier niet zal bespreken in de media. Daags na deze uitspraken werden enkele stukken op mysterieuze wijze door derden gelekt op social media. Ook de DNA-leden Mahinder Jogi en Carl Breeveld hebben in een brief opheldering gevraagd aan de president.
 Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!