Oplichter: “Ik heb het valse deel gedaan”

Prim G.P. stond voor 6 feiten terecht. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het vervalsen van keurings- en verzekeringsbewijzen. Door middel van valse bewijzen betreffende een auto heeft G.P. een bankinstelling opgelicht. Een ander slachtoffer werd ook lichter gemaakt toen G.P. deed alsof een auto op naam van een financiële instelling stond. Het slachtoffer kreeg een vals nummerbewijs. De benadeelde deed aangifte tegen G.P. De koopsom van de auto betrof SRD 15.000. Anderhalve week later kwam een andere man naar de benadeelde, die zijn auto opeiste. Hij bleek de werkelijke eigenaar te zijn, aan wie G.P. nog een bedrag voor de auto moest betalen, en vertelde de vrouw dat hij beslag zou laten leggen op de auto. Tegenover rechter Johanns zei Prim, nadat een uitweg niet meer mogelijk bleek, “Ik heb het valse deel gedaan”.
Daar bleef het niet bij. Ook R.D. tast nog in het duister. Deze benadeelde heeft weliswaar voor een auto betaald, maar hij wacht nog steeds op zijn vervoermiddel. G.P. wist indruk op deze benadeelde te maken door zich voor te doen als politie. R.D. wilde auto’s op afbetaling aanschaffen om een verhuurbedrijfje te starten. Hij was in de veronderstelling dat de zaken via de bank goed waren geregeld, maar dat bleek volgens de bank helemaal niet het geval. Ook een grote speler in de Surinaamse autobranche heeft kennis gemaakt met de malafide praktijken van G.P. G.P. had een auto bij dit bedrijf gekocht, echter voldeed hij niet aan de aflossingen. Het bedrijf kwam erachter dat de auto in 2016 was verkocht in Nickerie. In een zaak in derde kanton had G.P. iemand opgelicht voor SRD 6800.
De officier van justitie eiste 1 jaar onvoorwaardelijk voor de feiten in het tweede kanton en 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, in het derde kanton. Het vonnis zal op 14 augustus worden uitgesproken.
RB

error: Kopiëren mag niet!