Gajadien: ‘Rennen naar Leonsberg een belediging aan het volk’

 
VHP-assembleelid en ondervoorzitter Asiskumar Gajadien voelt zich niet aangesproken door de uitspraak van Defensieminister Ronni Benschop. Benschop adviseerde Gajadien recent in het parlement om snel naar Leonsberg, de residentie van president Desi Bouterse, te rijden op 26 mei 2020. “Als u niet snel rijdt, gaat u weer vijf jaren daar zitten”, zei de bewindsman aan de VHP’er. Volgens Gajadien heeft Benschop hiermee een teken van zwakte getoond. “Als je niet kunt ingaan op concreet gestelde vragen, dan zoek je het in een andere sfeer. De minister van Defensie weet heel goed dat de samenleving de NDP op dit moment verafschuwt en die partij gaat wegstemmen. Als ik ga rennen naar Leonsberg, dan is dat een belediging. Wie wil zo graag naar Leonsberg gaan en een zinkend schip, een vallende president, iemand die niet eens voor basale zaken kan zorgen, ondersteunen.  Benschop heeft in feite de samenleving hiermee beledigd”, stelt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.
Benschop moest gecorrigeerd worden
Tijdens dezelfde vergadering deed Benschop een waarschuwing naar politieke partijen, die bezig zijn leden van het Nationaal Leger over te halen. “Als u leden wilt rekruteren uit het leger, doe het op een correcte manier. Want drape na Desi Bouta wi e stem. Iem sabi mi bari yu”, was de boodschap van de bewindsman. Gajadien vindt dat de minister tot de orde moet worden geroepen voor het politiseren en ‘kleuren’ van militairen. “Het is gewoon stemmingmakerij van de minister. Ik ken genoeg mensen, zelfs kapiteins uit het leger, die zich bij de VHP hebben aangemeld, omdat zij de situatie in het land ook beu zijn”, stelt de volksvertegenwoordiger. Hij stoort zich vooral eraan dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons ‘op een lakse manier’ dit alles heeft toegestaan in het parlement en de minister niet heeft gecorrigeerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!