Betastende politieman verklaart geruststellende brasa te hebben gegeven

De politieman K.R., te werk gesteld op station De Nieuwe Grond, is dinsdag in verzekering gesteld ter zake feitelijke aanranding. Een 21-jarige dame deed vorige week aangifte van feitelijke aanrijding tegen deze politieman. Volgens verklaring van het slachtoffer reed zij kort voor deze afschuwelijk daad over de Ringweg. Op een gegeven moment werd zij gesommeerd door deze politieman, die op een dienstmotorfiets reed en gekleed was in uniform, om aan de zijkant te gaan. Het slachtoffer reed door en werd achterna gezeten door de politieman. Zij is op een gegeven moment toch aan de zijkant gestopt. De politieman parkeerde de motorfiets en nam plaats in de auto van het slachtoffer, zegt het slachtoffer. De agent K.R. hield het slachtoffer voor dat zij op een verdachte lijkt. Vanwege deze opmerking raakte het slachtoffer bevreesd. Naar zeggen van de 21-jarige begon de politieman haar te betasten over haar hele lichaam en hij haalde op een bepaald moment zijn geslachtsdeel tevoorschijn.
Dinsdag heeft de afdeling OPZ de verdachte met het slachtoffer geconfronteerd. De vader van het slachtoffer zegt aan de krant dat de politieman verklaarde dat hij in de auto is gaan zitten en dat hij de bestuurster een geruststellende brasa heeft gegeven. Hij heeft haar nummer opgenomen en heeft haar een bericht gestuurd. De vader is na de aangifte op politiebureau Munder, op donderdag 13 juni naar OPZ geweest om aangifte tegen de politieman in kwestie te doen. De politie beschikt over camerabeelden en op het beeldmateriaal is te zien dat de politieman uit de wagen is gestapt. Een politieman mag nimmer in een voertuig van een overtreder plaatsnemen, verklaart de politie. De verklaring van de aangeefster strookt met de camerabeelden. In het belang van het onderzoek blijft K.R. in arrest.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!