Alleyne: “Al jaren zijn wij bezig met maatregelen tegen gebruik van plastiek”

1Alleyne “Al jaren zijn wij bezig met maatregelen tegen gebruik van plastiek”Drankenfabrikant Coca-Cola is van plan om over 6 jaar al zijn verpakkingen in te zamelen en te recyclen. Om dat te bereiken, komt het bedrijf met een uitdagende oproep: koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recyclen. De Belgische markt komt als eerste aan de beurt. De voorzitter van de Consumentenkring Suriname (CKS), Albert Alleyne, is het niet eens met deze stelling. “Ik vind het maatschappij-onsympathiek, terwijl de hele wereld momenteel al wereldwijd bezig is, praat Coca-Cola om pas over 6 jaar te beginnen. Wij moeten nu stoppen met het gebruiken van Coca-cola drinken als de verpakking niet gerecycled wordt”, aldus Alleyne.
“Als Coca-Colabedrijven niet genoeg respect kunnen opbrengen voor de gezondheid van de consumenten moeten zij maar stoppen. En ook als de consument over 6 jaar pas zelf eraan moet werken om minder plastic flessen in het milieu te brengen, dan zijn wij nog jaren bezig voor er een oplossing komt en voordat maatregelen worden getroffen voor hergebruiken en recyclen van plastic. Ook bij het gebruiken van plastiekzakken in de winkel is er een probleem. De overheid moet maatregelen treffen om dit op te lossen. Stop met het drinken van producten in plastiekflessen, die niet teruggehaald worden of gerecycled worden”, adviseert de CKS-voorzitter. Voor eigen bewustwording van eenmalig gebruik van plastiekzakken en blikken adviseert hij ook dat men een eigen markttas moet meenemen bij het doen van inkopen bij de winkels en dat men meer gebruik moet maken van drinkglazen op feesten dan plastiekwaren.
TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: