Stichting Lobi vestigt aandacht voor mannelijke vruchtbaarheid

1Stichting Lobi vestigt aandacht voor de mannelijke vruchtbaarheidStichting Lobi vestigt extra aandacht op de mannelijke vruchtbaarheid. Hiervoor is een sperma-analyse of spermaonderzoek van belang. Tijdens een gesprek met de Communication Officer van Lobi, Omar Overman, werd aan dagblad Suriname verteld dat de organisatie al jaren bezig is met dit onderzoek. Vaak genoeg kwamen mannen er niet voor, want zij vonden dat het niet van toepassing is op hen. “De sperma-analyse is een methode om vast te stellen als de man zijn zaadcellen wel of niet krachtig genoeg zijn om een eicel te bevruchten. Het spermaonderzoek is een onderdeel van de family planning (kinderwens begeleiding), geeft Overman aan. “Bij family planning is vruchtbaarheid belangrijk. Hierbij speelt de gezondheid ook een belangrijke rol. Na de promotie van de sperma-analyse is het de afgelopen dagen wel druk en durven mannen met hun wederhelft te komen voor een onderzoek”, geeft Overman aan. Ook vermeldt hij dat het onderzoek aardig verloopt en zijn de klanten tevreden met hun resultaten. Vanaf dat punt uit kan er verdere begeleiding gegeven worden als er een kinderenwens is.
Analyse onderzoek
Dit onderzoek wordt macroscopisch en microscopisch uitgevoerd. Bij het onderzoek wordt de hoeveelheid van het geproduceerde sperma, de kwaliteit, snelheid, de dikte en beweging van een spermatozoïde bekeken. Dit alles geeft een indicatie van de vruchtbaarheid van de man. De Communication Officer gaf verder aan dat voordat dit onderzoek wordt uitgevoerd de man zich minstens drie dagen moet onthouden van een orgasme, dus geen zaadlozing in drie dagen hebben gehad. Dit is nodig om voldoende spermatozoïden te kunnen opbouwen. Binnen een uur na afname moet het sperma bij het laboratorium bezorgd zijn, omdat de zaadcellen buiten het lichaam doodgaan. Het sperma dat is een container zit, wordt dan voor verdere controle naar het laboratorium bezorgd. Daar wordt er microscopisch onderzocht als de zaadcellen afwijkingen hebben. Zaadcellen die afwijkingen hebben, kunnen een eicel niet bevruchten.
TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: