Backtrack voorlopig gereguleerd door politie en militairen

2Backtrack voorlopig gereguleerd door politie en militairenDe politie en militairen reguleren voorlopig de gehele operatie rond het gebruik van de Backtrackroute. Tot 18.00 uur mag er gevaren worden. Daarna is er een vaarverbod. Backtrack is nog steeds de illegale weg om de oversteek tussen Suriname en Guyana te doen. Deze voorlopige regulering geeft Backtrack geen legale status. De douane en de immigratiedienst zijn nog steeds op de zelfde plek, namelijk bij Canawaima Ferry Service te Southdrain. Voor het afstempelen van binnenkomsten en vertrek dienen passagiers zichzelf nog steeds op de gebruikelijke plek te Southdrain aan te melden.
De Canawaima Ferry die de veerdienst onderhoudt tussen Guyana en Suriname, is sinds 27 mei opgeschort vanwege technische problemen met de veerboot. Het is nog niet bekend wanneer de service wederom wordt opgestart. Dagblad Suriname verneemt dat de desbetreffende ministers van Suriname en Guyana op hun niveau in contact zijn. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie kan voorlopig nog geen nieuwe informatie prijsgeven over de opstart.
Het is bij Dagblad Suriname bekend dat vanwege het wegvallen van de officiele Ferry Service, er nu meer en vaker gebruik wordt gemaakt van de Backtrack Route. Het wegvallen van de Canawaima Ferry blijkt ook een effect te hebben op de prijzen die passagiers moeten betalen voor een overtocht van en naar Guyana. Die blijken te zijn opgetrokken naar ruim SRD 100 per persoon, in soms wel overbeladen boten. OWT&C geeft in deze wel mee dat de politie en militairen de veiligheid op de route in de gaten houden.
Districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban-Baboe, stelt vooralsnog geen formele rapportage te hebben gekregen van de toename of afname van de verkeersintensiteit op de Backtrack Route. Volgens haar is bij de communicatie met de Regiocommandant een toename of afname ook niet gerapporteerd. “De laatste update die ik heb gekregen is dat de minister met verschillende actoren in nauw contact is. Ik wacht ook de formele communicatie af”, zegt de Burgermoeder.
De DC gevraagd in welke sfeer het gebruik van Backtrack nu gezien moet worden, reageerde als volgt. “Backtrack is Backtrack en het is voor iedereen duidelijk wat dat inhoudt”, volstaat de DC.
De Ferry Service onderhoudt de veerverbinding tussen Suriname en buurland Guyana. Dagelijks werden er 2 vaarten uitgevoerd vanuit Southdrain in Nickerie naar de Moleson Creek in Guyana. Er waren al enige tijd technische problemen met de ferry, die stamt uit 1998.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: